Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2009

ΠΕΝΤΕ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2010.

SCOTT PILGRIM VS. THE WORLD (imdb link) / (no trailer yet!)
Μία από τις πιό ανέλπιστες επιτυχίες των 00s στα κόμικς μεταφέρεται στον κινηματογράφο. Αξιοπρεπής σκηνοθέτης (Shaun of the Dead), ωραίο γυναικείο cast και ο αγαπημένος μου ηθοποιός αυτή την στιγμή. Το κόμικ είναι μια περίεργη μείξη love story, κωμωδίας, manga και.. videogames! Αν τα καταφέρουν θα έχουν μια μεγάλη επιτυχία στα χέρια τους.


ALICE IN WONDERLAND (imdb link) / (υπάρχει trailer)
Για μένα ο Tim Burton έχει να κάνει πολύ καλή ταινία από το μακρινό 1994 (Ed Wood). Τα Big Fish, Sleepy Hollow και Sweeney Todd τα βρήκα υπερτιμημένα ενώ καλύτερα να μην αναφερθώ στον Charlie and the Chocolate Factory και στο ανεκδιήγητο Planet of the Apes. Άλλα ποιον κοροϊδέυω; Πιθανότατα θα ΤΡΕΞΩ να το δώ με το που θα βγεί στις αίθουσες.


KICK-ASS (imdb link) / (υπάρχει trailer)
Στο έχω γράψει κι εδώ ότι το Kick-Ass είναι το πιό διασκεδαστικό κόμικ της Marvel αυτή τη στιγμή. Το Trailer δείχνει ότι δεν απέχουν πολύ από το κλίμα του κόμικ οπότε με λίγο καλή σκηνοθεσία (ο άπειρος Matthew Vaughn είναι ένα ερωτηματικό) πάς για δύο ώρες βίας, χαβαλέ και απόλυτου fun! Kill Bill με 15χρονα...


ARRESTED DEVELOPMENT (imdb link) / (no trailer yet!)
Μια cult σειρά αγαπημένη από τους κριτικούς που κόπηκε στην τρίτη σεζόν. Δεν είμαι ο μεγαλύτερος fan αλλά την έχω δεί ολόκληρη και επειδή το παλεύουν πολύ καιρό να γυρίσουν την ταινία που θα συνεχίζει την ιστορία, θέλω να δώ τί θα κάνουν. Επίσης, έχει και εδώ Michael Cera!


BLACK HOLE (imdb link) / (no trailer yet!)
Το κόμικ είναι σχεδόν κλασσικό πλέον. Δεν υπάρχουν καθόλου πληροφορίες και φωτογραφίες ώστε να πάρουμε γεύση του τι ετοιμάζει ο Fincher. Είναι όμως ο καλύτερος σκηνοθέτης της λίστας, έχει ένα πολύ ενδιαφέρον θέμα να βασιστεί και εάν πιάσει έστω το 30% της ατμόσφαιρας του κόμικ μπορεί να του προκύψει μια "μεγάλη" ταινία. Θα δούμε...


Για να πούμε και μια κουβέντα για δίσκους, εδώ υπάρχει μια λίστα με ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες που αναμένονται στο 2010. National, MGMT, Fleet Foxes, Arcade Fire και μια πιθανότητα για Radiohead. Δεν έχω λόγια... Απλά οι καλύτεροι δίσκοι της επόμενης δεκαετίας θα βγούν του χρόνου!

2 σχόλια:

  1. διακρινω μια προκαταληψη υπερ των κομικς ή ιδεα μου ειναι???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε ναι, προκατάληψη σε διασκευές και πράγματα που ξέρω. Είναι αναμενόμενες αυτές οι ταινίες γιατί έχω περιέργεια τί θα βγεί με βάση το πρωτογενές υλικό που γνωρίζω.
    Εννοείται ότι θα προκύψουν πολλές ωραίες ταινίες με original σενάρια αλλά αυτό θα το δούμε μέσα στην χρονιά. Δεν ξέρω ποιές θα είναι γι αυτό και δεν είναι αναμενόμενες από τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή