Τρίτη, 8 Δεκεμβρίου 2009

ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ.

Για μένα είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα στην ιστορία της σύγχρονης μουσικής. Καταλαβαίνω όμως πως σε κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί λίγο παραπάνω με το έργο τους μπορεί να φαίνονται αχώνευτοι και υπερτιμημένοι. Υπάρχει τόση υπερέκθεση, τόση προβολή ακόμα και σήμερα 40 χρόνια μετά την διάλυσή τους, τόσοι "ειδικοί" που τους εξυμνούν και προσπαθούν να σε πείσουν ότι άλλαξαν την ιστορία της μουσικής... είναι εκνευριστικό. Είναι δύσκολο για κάποιον νέο ακροατή να ξεπεράσει όλη αυτήν την επιφάνεια και να αφοσιωθεί ανεπηρρέαστος στην μουσική. Άντε να πείσεις κάποιον που δεν έχει εντρυφήσει για την ποιότητα των Beatles όταν βλέπει γύρω του τέτοια πράγματα...


Για δεύτερη παρακαλώ χρονιά συνεχίζεται η παράσταση της Μαριάννας Τόλη που συνδυάζει τους Beatles με την... Mary Poppins! Για τους τολμηρούς ακολουθεί videaki.

(Οι ακόμα πιό τολμηροί μπορούν να κλικάρουν στα related videos και να απολάυσουν(;) όλα τα videos που έχουν ανέβει από την παράσταση).

Υ.Γ. Παρεπιπτόντως ένα από τα πιο μπερδεμένα ζητήματα στην μουσική βιομηχανία πρέπει να είναι το τί ακριβώς γίνεται με τα δικαιώματα των τραγουδιών των Beatles. Ποτέ μου δεν το καταλαβα (και προσπάθησα!). Πως είναι δυνατόν ταινίες με τεράστιους προυπολογισμούς να μην μπορούν να εξασφαλίσουν ένα τραγούδι τους και να μπορεί να χρησιμοποιεί το όνομα τους η Μαριάννα Τόλη; Θα μου πείς Ελλάδα είμαστε, μπορεί απλά να μην σέβεται τα πνευματικά δικαιώματα. Το έχουμε ξαναδεί πάμπολλες φορές να συμβαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου