Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010

ΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ.


"Η Ελλάδα περνάει μια πολύ δύσκολη φάση. Τα τραγικά λάθη της διακυβέρνησης της Ν.Δ. μας οδήγησαν σε μια άνευ προηγουμένου οικονομική κρίση. Βέβαια υπήρχαν και άλλα αίτια. Τόσα χρόνια είχαμε μάθει όλοι να ζούμε πολυτελώς, με όλες τις ανέσεις πέρα από τα όρια μας. Υπερβολές και σπατάλες χρόνων και εκ μέρους της πολιτείας αλλά και εκ μέρους των πολιτών που συντηρούσαν και έτρεφαν ένα δυσλειτουργικό κράτος διαπλοκής. Οι πολίτες πίεζαν με τα ρουσφέτια τους πολιτικούς να λειτουργήσουν μή αξιοκρατικά και αυτοί στην συνέχεια αναγκάζονταν να λειτουργήσουν ψηφοθηρικά και όχι να ασχοληθούν με τις πραγματικές ανάγκες του τόπου. Μπορεί να φέρουν ευθύνη γι αυτό το χάλι και κάποιες λανθασμένες επιλογές παλαιότερων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ αλλά δεν πρέπει να μένουμε σε αυτά. Δεν είναι η ώρα ούτε να ψάξουμε τον φταίχτη, ούτε να αρχίσουμε να κατηγορούμε και να δικάζουμε. Σε αυτή τη δύσκολη ώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά."

"Το ΠΑΣΟΚ με αρχηγό το Γιώργο Παπανδρέου είναι έτοιμο να αναλάβει την ιστορική ευθύνη που του έτυχε.
Πρέπει να σώσει την χώρα από την χρεωκοπία. Με όπλο την πολύ δουλεία, τα ικανά στελέχη και με κληρονομιά τα ιδανικά που του εμφύσησε κατά την ίδρυση του (3 Σεπτέμβρη 1974) ο Αντρέας Παπανδρέου, μπορεί να μας οδηγήσει σε μια νέα εποχή για τη χώρα. Ηδη κατόρθωσε να εξασφαλίσει την βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου σε συνεργασία με την Ευρωπαική Ένωση και να πραγματοποιήσει το πρώτο βήμα προς την σωτηρία. Το μνημόνιο που συνυπογράφτηκε σε κάποια σημεία είναι αυστηρό και ενάντια στις σοσιαλιστικές αρχές που πρεσβεύει το ΠΑΣΟΚ αλλά είναι η μόνη λύση που θα μπορούσε να υπάρξει για την οικονομική κρίση. Σαφώς και κάθε δρόμος που οδηγεί στην πρόοδο και στην ευημερία είναι δύσβατος αλλά το ΠΑΣΟΚ είναι υποχρεωμένο να μην ενδώσει σε πιέσεις και αντιδράσεις και να φέρει εις πέρας την αποστολή του για έξοδο από την κρίση. Δεν λέμε ότι τα μέτρα που επιβάλλονται είναι εύκολα, αλλά ο λαός πρέπει να κάνει υπομονή και να βοηθήσει για την ταχύτερη ανάκαμψη. Το ΠΑΣΟΚ είναι διαρκώς σε επαφή με την κοινωνία και πρόθυμο να συζητήσει διαφωνίες κατά την εφαρμογή επιμέρους τμημάτων του μνημονίου αλλά οι αντιδράσεις που λαμβάνουν μαζική μορφή (πχ. απεργίες, πορείες) μόνο ζημιά μπορούν να προκαλέσουν αυτή τη στιγμή στην χώρα και να αμαυρώσουν το καλό προφίλ της Ελλάδος στο εξωτερικό που προσπαθεί να ξαναχτίσει ο Γιώργος Παπανδρέου και οι συνεργάτες του."

"Πρέπει να αποφύγουμε την εσωστρέφεια και τα λάθη του παρελθόντος και
να υποστηρίξουμε όλοι αυτή την προσπάθεια. Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου έχει σχέδιο και όραμα γι αυτή τη χώρα και με την συμβολή όλων τον πολιτών μπορεί να μας βγάλει από το σημερινό τούνελ και να μας οδηγήσει σε μια νέα εποχή ευημερίας".


Αυτό είναι το παραμύθι. Το τρώς κάθε μέρα από παντού, φάτο κι απο εδώ σε περίληψη. Μάθε το απ' έξω, στερέωσε το με μαγνητάκι στη πόρτα του ψυγείου σου να το βλέπεις συνέχεια, δίπλωσέ το και κουβάλα το παντού στην τσέπη σου, κάντο φυλαχτό στο προσκεφάλι σου. Κάθε άλλη άποψη και διαφοροποίηση είναι αιρετική και απλά λάθος. Δεν έχει αποφασιστεί ακόμη αν θα διώκεται.

3 σχόλια:

  1. χαχα, ναι, εγώ την έφτιαξα. Στιγμή έμπνευσης.
    Μην ξεχνάτε: George is a Friend!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή το Photoshop δεν θα πιάσει ποτέ την κανονική φωτογραφία και η παρωδία δεν θα φτάσει ποτέ την πραγματικότητα...
    PHOTO OF THE YEAR

    ΑπάντησηΔιαγραφή