Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΟΜΙΞΑΔΙΚΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ.

Η ιδανική μέρα έτσι όπως την έχω στο μυαλό μου, συνήθως περιλαμβάνει μια βόλτα από τα κομιξάδικα. Μια συνοπτική παρουσίαση.

SOLARIS - Το "κλασσικό"
Μπόταση 6 (Πολυτεχνείο), Αθήνα, 210 3841065 (link)

Όλοι έχουν περάσει από εδώ στα πρώτα τους βήματα. Σε καλό σημείο δίπλα στο πολυτεχνείο με ανανεωμένο χώρο και συνέπεια στις παραγγελίες του αλλά μηδενική παρουσία μη mainstream αμερικάνικων κόμικς και αρκετά τσιμπημένες τιμές (ο τόμος 2-3 ευρώ πάνω από το νούμερο που αναγράφεται σε δολάρια). Σε superhero και manga βέβαια θα βρεις σχεδόν ό,τι θέλεις και οι υπάλληλοι πιο πρόθυμοι να σε εξυπηρετήσουν από κάθε άλλο μαγαζί του είδους. Η βαθμολογία του μαγαζιού:

MAINSTREAM AMERICAN COMICS(π.χ.MARVEL,DC): A
ALTERNATIVE COMICS(π.χ.FANTAGRAPHICS): C
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΑ ΚΟΜΙΚΣ: A
MANGA (π.χ. VIZ,TOKYOPOP): A
ΤΙΜΕΣ: C

TILT - Το "alternative"
Ασκληπιού 37, Αθήνα, 210 3636028 (link)

Ξεκίνησε χτυπώντας το solaris στις κατηγορίες που υστερούσε τότε (manga και alternative). Οι τιμές έχουν βελτιωθεί και είναι ίδιες με το νούμερο που αναγράφεται πάνω στο κόμικ σε δολάρια (αλλά σε ευρώ). Στα ράφια πάντα ενδιαφέροντα πράγματα καθώς οι ιδιοκτήτες έχουν γνώσεις και αγαπάνε τα κόμιξ όλων των ειδών. Με λίγα λόγια το αγαπημένο μου κομιξάδικο. Μοναδικό αρνητικό η μηδενική εκπροσώπηση των ελληνικών και μεταφρασμένων κόμιξ. Η βαθμολογία του μαγαζιού:

MAINSTREAM AMERICAN COMICS(π.χ.MARVEL,DC): B
ALTERNATIVE COMICS(π.χ.FANTAGRAPHICS): A
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΑ ΚΟΜΙΚΣ: C
MANGA (π.χ. VIZ,TOKYOPOP): A
ΤΙΜΕΣ: B

PUBLIC - Το "corporate" (lol,just kidding!)
Καραγεώργη Σερβίας 1 (Σύνταγμα),Αθήνα, 210 3246210 (link)

Το τμήμα των βιβλίων έχει ικανοποιητικό σε μέγεθος comics section που δείχνει διάθεση αλλά δυστυχώς δεν το κατέχει το αντικείμενο. Μεγάλο συν είναι οι χαμηλές τιμές του (κατά 90% ό,τι βρεις εδώ θα είναι φτηνότερο από παντού). Αρνητικό στοιχείο όμως είναι η μη ανανέωση των ραφιών του, η μη δυνατότητα παραγγελίας και οι αλλοπρόσαλλες επιλογές στο ποια κόμιξ φέρνει. (Παρόμοια κατάσταση αλλά λίγο χειρότερη είναι το comics section της Πολιτείας, Ασκληπιού 1, είσοδος Δ στον πάνω όροφο το comics section, Τηλ. 210-3600235, που νομίζω ότι απλά έχει σταματήσει να φέρνει καινούργια κόμικ στα ράφια). Η βαθμολογία του μαγαζιού:

MAINSTREAM AMERICAN COMICS(π.χ.MARVEL,DC): B
ALTERNATIVE COMICS(π.χ.FANTAGRAPHICS): Β
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΡΑΣΜΕΝΑ ΚΟΜΙΚΣ: Β
MANGA (π.χ. VIZ,TOKYOPOP): Β
ΤΙΜΕΣ: Α

Επίσης, χωρίς να είναι κάτι συγκλονιστικό, αξίζει να περάσεις μία φορά από το Relax your Soul Comics (Σολωμού 5Α, Αθήνα, 210 3844994) και από τη Βαβέλ (Ζωοδόχου Πηγής και Λόντου 1, Αθήνα, 210 3825430). Στα ράφια τους δεν βλέπεις συχνά κάτι καινούργιο και οι τιμές δεν συμφέρουν αλλά μπορεί να βρεις κάτι που να σε ενδιαφέρει και να μην υπάρχει αλλού.

Σε περίπτωση που θέλεις να αγοράσεις Γαλλοβελγικά κόμικ στη πρωτότυπη τους γλώσσα (έτσι κι αλλιώς στα αγγλικά έχουν μεταφραστεί ελάχιστα οπότε δεν έχεις επιλογές) τότε το καλύτερο μέρος να επισκεφτείς είναι το βιβλιοπωλείο Kauffmann (Σταδίου 28, Αθήνα,210-3255321, πάνω όροφος για τα κόμιξ).

4 σχόλια:

  1. Giorgo esi eisai???

    hohoho... etsi...

    to vivliopoleio tis Babel einai kleisto edo kai kati mines (metakomisan kai ta grafeia kai to vivliopoleio den prokeitai na ksananoiksei, ever) :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Yep, εγώ είμαί!!
    Έκλεισε η βαβέλ στο κέντρο; νομίζω είχα περάσει μέσα στο καλοκαίρι και λειτουργούσε κανονικά! Δεν θυμάμαι ακριβώς πότε. Και μιάς και το έφερε η κουβέντα, δεν είχαν πεί ότι θα έκαναν φεστιβάλ τώρα το φθινόπωρο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ekleise teli Maiou- arxes Iouniou (otan imoun se syro gia "krak syros" to ematha)...

    Festival Septemvrio??? mega asteio...
    akougode fimes gia neo periodiko (DEN tha legete "vavel") kai neo festival... gia na doume... (den to kovo ostoso kai poli H' esto sidoma...)

    yoooooooooooooooooooooo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για αστείο το είπα και εγώ, κλασσική αναξιόπιστη βαβέλ! Για να δούμε τι θα γίνει με τα άλλα που λες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή