Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

GREAT COMIC BOOK COVER ARTISTS #2: ALEX ROSS

Ο Alex Ross γνώρισε μεγάλη επιτυχία στα 90s σχεδιάζοντας το MARVELS και το KINGDOM COME (αν κ εγώ θεωρώ καλύτερο κι από τα δύο το EARTH-X που έγραψε μαζί με τον Jim Krueger και σχεδίασε ο John Paul Leon). Το σκίτσο του είναι εντυπωσιακό αλλά δεν δουλεύει τόσο καλά στο εσωτερικό ενός κόμικ όσο σε εξώφυλλα. Μειονέκτημα του η περιορισμένη θεματολογία (σουπερήρωες). To artbook για τη δουλεία του με τίτλο "Mythology: The DC Comics Art of Alex Ross" είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον (το αντίστοιχο για τον Brian Bolland που ανέφερα την προηγούμενη βδομάδα, έχει τίτλο "The Art of Brian Bolland" και δυστυχώς δεν το έχω διαβάσει).

ΤO ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ SITE: LINK
H ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΣΤΟ COMIC BOOK DATABASE: LINK
ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ COVER GALLERY: LINK (ΟΛΑ μαζεμένα)
H WIKIPEDIA ENTRY TOY: LINK
KAI H LAMBIEK ENTRY ΤΟΥ: LINK

KAI 5 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΞΩΦΥΛΛΑ ΤΟΥ: (κλίκ και μεγαλώνουν)




2 σχόλια:

  1. Φοβερός ο Ross!
    (Έκανα και ομοιοκαταληξία!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως έγραψα και στο πόστ της προηγούμενης βδομάδας, ήθελα να κάνω αφιέρωμα σε έναν cover artist της δεκαετίας του 80, έναν των 90ς και έναν των 00ς (coming next week).

    Ο Alex Ross αναμφίβολα κυριάρχησε στα 90ς. Είναι πολύ καλός, αν και πλέον αρκετοί λόγω μεγάλης έκθεσης στα σκίτσα του(ovedose) τον θεωρούν δεδομένο και δεν τους λέει κάτι πιά. Όποιος όμως έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με το έργο του συνήθως εντυπωσιάζεται.

    Να πώ την αμαρτία μου όμως, προτιμώ μακράν τον Brian Bolland που παρουσίασα την προηγούμενη εβδομάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή