Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

ΤΡΕΙΣ ΜΕΓΑΛΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.

BOB DYLAN
CHRISTMAS IN THE HEART

Φετινή κυκλοφορία. Λίγο πριν κλείσει τα 70 του ο Dylan πάντα με περιπαικτική διάθεση απέναντι στις προσδοκίες του κοινού από αυτόν αποφασίζει να ηχογραφήσει έναν χριστουγεννιάτικο δίσκο! Τον θεωρώ μέγιστο καλλιτέχνη αλλά δεν είμαι από αυτους που "λυσσάνε" για κάθε νέα δουλειά του. Βασικά ότι δίσκο έχει κάνει από το 1980 και μετά δεν μου άρεσε (άσχετα ότι μπορεί να τους βρίσκω κάποια καλλιτεχνική αξία). Επειδή σχεδον ποτέ ο Bob δεν ήταν υπεράνω μιας "πατάτας" (ούτε καν στις δόξες του, βλέπε Self Portrait) προσσέγισα τον δίσκο με επιφύλαξη. Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Μην περιμένεις ανατροπές, είναι τελείως παραδοσιακός αλλά και διασκεδαστικός. Ο Dylan φαίνεται να το απολαμβάνει, τα έσοδα πάνε σε φιλανθρωπικό σκοπό, οπότε αν αντέχεις ακόμη την ταλαιπωρημένη φωνή του και έχεις αίσθηση του χιούμορ, δοκίμασέ το!


ELVIS PRESLEY
CHRISTMAS

Αυτό το CD μαζεύει δύο χριστουγεννιάτικους δίσκους του "Βασιλιά", το "Christmas Album" του 1957 και το "Elvis Sings The Wonderful World Of Christmas" του 1971. Ολόκληρους, τον έναν μετά τον άλλον (Tracks 1-12 ο πρώτος, tracks 13-23 o δεύτερος). Το Christmas Album του 1957 θεωρείται μαζί με το "Α Christmas Gift For You From Phil Spector" από τους ωραιότερους χριστουγεννιάτικους δίσκους όλων των εποχών αλλά προσωπικά βρίσκω και το Elvis Sings The Wonderful World Of Christmas" του 1971 επίσης πολύ όμορφο. Πολλά γνωστά χριστουγεννιάτικα τραγούδια και η απίθανη φωνή του Elvis να δημιουργεί ανεπανάληπτη ατμόσφαιρα. Καταλαβαίνεις ότι μιλάμε για το ΑΠΟΛΥΤΟ MUST χριστουγεννιάτικο cd. Αυτό το CD EINAI τα Χριστούγεννα. Πολύ απλά αν δεν ακουστεί δεν έρχονται οι γιορτές...


RINGO STARR
I WANNA BE SANTA CLAUS

Και... ο Ringo έχει κάνει χριστουγεννιάτικο Album. Θα μπορούσα να σταματήσω εδώ αλλά για δική σου ενημέρωση θα συνεχίσω. Οι Beatles ποτέ δεν κυκλοφόρησαν δίσκο με χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Ο Ringo το 1999 θέλησε να γίνει Άγιος Βασίλης και να καλύψει αυτό το κενό ικανοποιώντας όλους τους fan του συγκροτήματος αλλά και τους δικούς του(;). O δίσκος ήταν τρελλή εμπορική αποτυχία και έγινε αιτία για να απολυθεί ο Ringo από άλλη μία δισκογραφική εταιρία, την Mercury Records. Αλλά επειδή όλες οι χριστουγεννιάτικες ιστορίες έχουν happy end, o Ringo δεν το έβαλλε κάτω. Συνέχισε να δισκογραφεί με μανία, και μπορείς να περάσεις τις φετινές γιορτές χαρούμενος καθώς έχει ετοιμάσει ΝΕΟ δίσκο που θα κυκλοφορήσει τις πρώτες μέρες του νέου έτους. Δεν τον προλαβαίνω πιά! Α ρε Ringo, είσαι το πραγματικό πνεύμα των Χριστουγέννων!!

2 σχόλια:

  1. κύριε ρίνγκο περάστε από το λογιστήριο σας παρακαλώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαχαχα, ορίστε σου έβαλα και δείγματα να ακούσεις... Δώσε βάση στον Ρίνγκο, άκου φωνή, άκου ερμηνεία! Πραγματικά ΤΟ'ΧΕΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή