Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

NAOKI URASAWA IS GOD.

Για ένα τυπικό βιογραφικό του μπορείς να πας εδώ. Εγώ θα σου πω ότι αυτός είναι ο Hitchcock της εποχής μας. Είναι ο μόνος καλλιτέχνης manga που μπορεί να αντέξει στην σύγκριση με τον μεγάλο Osamu Tezuka. Έχει μεγάλη πορεία στο χώρο αλλά αναμφίβολα τα αριστουργήματά του είναι τα MONSTER, 20TH CENTURY BOYS και PLUTO.

Δεν χρειάζεται να αποκαλύψω πολλά για το καθένα. Όσα λιγότερα ξέρεις τόσο καλύτερα. Στο 20th Century Boys (24 τόμοι) μια παρέα παιδιών φτιάχνει ένα καταφύγιο σ' ένα άδειο χωράφι και περνάει το καλοκαίρι της διαβάζοντας manga και σκαρφιζόμενη ιστορίες επιστημονικής φαντασίας με γιγάντια ρομπότ. Στο Pluto (8 τόμοι) παρουσιάζει μια πιο ρεαλιστική ματιά πάνω στο κλασσικό δημιούργημα του Tezuka, Astro Boy. Ενώ στο Μonster (18 τόμοι) ένας γιατρός, αγνοώντας την εντολή του διευθυντή της κλινικής, αποφασίζει να χειρουργήσει πρώτα ένα παιδάκι που έχει δεχτεί μια σφαίρα και όχι έναν πολιτικό που κατέφθασε αργότερα στο νοσοκομείο.

Όλη η μαγεία του Urasawa είναι το πως σε καθοδηγεί και παίζει με τα συναισθήματά σου. Οι ιστορίες του έχουν πολύ καλά μελετημένη πλοκή και είναι γεμάτες ανατροπές. Είναι πάρα πολλές φορές που μένω με το στόμα ανοιχτό όταν διαβάζω κάτι δικό του. Δεν μπορώ να κρύψω τον ενθουσιασμό μου. Είναι ένας μεγάλος δημιουργός ο οποίος δεν σταματά να με εκπλήσσει. Δοκίμασε τον ακόμη κι αν δεν σου αρέσουν τα manga, ακόμη κι αν νομίζεις ότι δεν σου αρέσουν τα κόμικς γενικά. Διάβασε κάποια από τις 3 σειρές που ανέφερα είτε μέσω των τόμων της Viz είτε μέσω των scanlations που μπορείς να κατεβάσεις στον υπολογιστή σου. Θα με θυμηθείς...

Bonus: Για να καταλάβεις για τί μορφή μιλάμε διάβασε εδώ πώς ξεκίνησε την τελευταία του σειρά Billy the Bat.

3 σχόλια: