Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ.

Πρώτον, δεν έπρεπε να το είχα δεί. Αλλά λίγο η Κυριακίλα της ημέρας, λίγο ότι βαριόμουν, αποφάσισα ενώ καθόμουν στο pc χτές να ανοίξω την τηλεόραση. Πάνω στο zapping πέτυχα μια εκπομπή του Alpha με τίτλο Your Countdown. Αυτή η εκπομπή λοιπόν θα παρουσίαζε με βάση επίσημα λέει στοιχεία πωλήσεων τους πιό εμπορικούς δίσκους των τελευταίων 25 χρόνων στην Ελλάδα. Δεν γαμιέται λέω, άστο να παίζει...

Δεύτερον, δεν έπρεπε να αφιερώσω post σε αυτό το πράμα. Η εκπομπή ήταν χαμηλής αισθητικής (φέρε στο μυαλό σου μια εκπομπή που είχε ο Mικρούτσικος που μαντεύαν τη συνέχεια του τραγουδιού; Ok το χεις). Με "φαντασμαγορικά" σκηνικά, live κοινό και καλεσμένους γνώστες της μουσικής (o dj Valentino, η Κατερίνα Στικούδη και ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος!) θα ξεδίπλωνε σε αντίστροφη μέτρηση τους δίσκους που πούλησαν περισσότερο τα τελευταία 25 χρόνια. Ο κάθε δίσκος παρουσιαζόταν με ένα videaki στο οποίο κατέθεταν τα σχόλια τους εξέχουσες προσωπικότητες του ελληνικού star system (εκ των οποίων 4 μέλη από το κούς κούς το μεσημέρι!).

Ο μόνος λόγος που τελικά αποφάσισα να γράψω είναι για να παρουσιάσω την εν λόγω λίστα. Επειδή έχω βαρεθεί σε αυτή τη χώρα να γλείφουμε το κόσμο και να λέμε το ελληνικό κοινό έχει κριτήριο, το ελληνικό κοινό ξέρει να αποφασίζει και να δικαιώνει ότι αξίζει στην μουσική και πολλά παρόμοια.
Ο Έλληνας ΔΕΝ έχει μουσικό γούστο
. -
Ετοιμάσου για την ΠΙΟ WTF! Λίστα που έχεις διαβάσει εδώ και καιρό.

Τα πιό επιτυχημένα album των τελευταίων 25 χρόνων στην Ελλάδα.
30 Ζεστά Ποτά - Αφοί Κατσιμίχα (1985)
29 Confessions on a Dancefloor - Madonna (2005)
28 Supernatural - Santana (1999)
27 Born in the U.S.A. - Bruce Springsteen (1984)
26 Μόνο ένα Φιλί - Γιάννης Κότσιρας (1997)














25 Καλησπέρα - Αντύπας (1991)

24 Κρυφό Φιλί - Μιχάλης Χατζηγιάννης (2002)
23 Black Album - Metallica (1991)
22 Ως την Άκρη του Ουρανού σου - Χάρουλα Αλεξίου (2003)
21 Σαν Ηφαίστειο που Ξυπνά - Άλκηστις Πρωτοψάλτη (1997)
20 Χαιρετίσματα - Βασίλης Παπακωνσταντίνου (1987)














19 Ενδέκατη Εντολή - Nana Mouskouri
(1988)
18 Bad - Michael Jackson (1987)
17 Καρδιά μου μην Ανησυχείς - Αντώνης Ρέμος (2002)
16 Μικρές Φωτογραφίες - Γιάννης Πλούταρχος (2001)
15 Κοντραμπάντο - Ελευθερία Αρβανιτάκη (1986)














14 Lambanda - Kaoma
(1988)
13 Υπάρχουν Χρυσόψαρα Εδώ - Πύξ Λάξ (1999)
12 Ο δρόμος της Επιστροφής - Στέλιος Καζαντζίδης (1987)
11 Εγώ ο Ξένος - Στράτος Διονυσίου (1988)
10 Η Εθνική μας Μοναξιά - Δημήτρης Μητροπάνος (1992)
09 Αρχίζω Πόλεμο - Καίτη Γαρμπή (1996)
08 Κραυγή - Άννα Βίσση (2000)
07 Σαν Τρελλό Φορτηγό - Γιάννης Πάριος (1989)














06 Κάραβαν - Τα Παιδιά από την Πάτρα (1987)

05 Brothers in Arms - Dire Straits (1985)
04 ΧΧΧ Ενθύμιον - Νότης Σφακιανάκης (1999)
03 Γειά - Δέσποινα Βανδή (2001)
(ανάβεις φωτιές, ανάβεις κι όλα τα καίς...)
02 Τραγούδι Αισθηματικό - Γλυκερία (1985)
(γιατί τα πεντοχίλιαρα δεν είναι πετσετάκια...)














01 Latin - Georgio Dalara (1987)

(σε μαγικά νησιά θέλω να βρεθούμε, εκεί, στη Χαβάη...)

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΝΤΑΛΑΡΑ, ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟΟΟΟΟΟΟΟ
Τι να πείς γι αυτή τη λιστα, είναι χειρότερη απ' ότι περίμενα. Αν και για να λέμε την αλήθεια το γέλιο που έριξα όταν είδα τον George στην πρώτη θέση (κάπου 300.000 αντίτυπα λέει έχει πουλήσει, άκου να δείς!) δεν περιγράφεται. Ήταν μια δικαίωση (μα, ΚΑΙ latin ΚΑΙ νταλάρας στον ίδιο δίσκο; κόντεψα να πάθω ονείρωξη!).
Προσωπικά θα κράταγα μόνο το Bad του Michael Jackson και θα έκαιγα όλα τα υπόλοιπα...

20 σχόλια:

  1. Καλά με συγχωρείς. Τώρα κατάλαβες για τη μουσική διαστροφή του νεοέλληνα;
    Το ότι σχεδόν κάθε βράδυ γεμίζουν τα μπουζοκομάγαζα και οι "πίστες" δεν το ξερες;
    Λοιπόν ένα ένα:
    Απλά RESPECT στο Νο. 1! Δηλαδή δεν παίζει να ναι ΚΑΝ ο καλύτερος του νταλαροειδούς...Επίσης όλα τα λεφτά στο τραγούδι που λες, είναι η δεύτερες φωνές-σεγόντα σε μπάσο τόνο. Δηλαδή: "σε μαγικά νησιάαα θέλω να βρεθούμε, εκείιιιι στη Χαβάαααη (ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΜΕ)" κλπ κλπ
    Τα παιδά απ την Πάτρα;;; ΑΥΤΟ και αν δεν το περίμενα. Μόνο λόγω του τρισμέγιστου Αλέφα τους ξέρω, που τους υμνεί όπως μόνο εκείνος ξέρει όποτε δοθεί αφορμή να σχολιάσει το τραγούδι: "γεια σου ρε Αλεφαντεεεε εισαι παληκαααρι, γεια σου ρε Αλεφαντε κράτα όσο μπορείιιιιις"
    Τα υπόλοιπα δεν μου κάνουν και πολύ εντύπωση. Το κλασικό κράμα βισσο-βανδο-πλουταρχο-σφακιανο-κλασικό-βλαχομπαρόκ, με ολίγον από αδελφές κατσιμίχα, ερωτικοί-νησιώτικοι βαρθακούρηδες, πυξ βλαξ κλπ κλπ. Για να πιάσουμε και τις ονειρώξεις των 13χρονων κοριτσόπουλων...Για όποιον έχει χρόνο, πραγματικά αξίζει τον κόπο αυτό:
    http://gmargari.wordpress.com/2006/11/01/pyx-lax/
    Εκεί όμως που θα ήθελα να σταθώ, είναι στους περισσότερους από έναν (για μένα τουλάχιστον) δίσκους που αξίζουν. Κι αυτό κυρίως λόγω του κάθε καλλιτέχνη και όχι απαραίτητα του ίδιου του δίσκου. Μη ξεχνάμε το ένα και μοναδικό κριτήριο του κατοίκου του κρατιδίου μας: η εμπορικότητα.
    Για παράδειγμα. Αγόρασαν τον Santana για το Smooth επειδή τους είχνα κάνει πλύση εγκεφάλου ένα ολόκληρο καλοκαίρι. Τον Bruce Springsteen επειδή είχε εξώφυλλο το γκώλο του να φοράει μπλουτζίν. Τους Metallica οι "εναλλακτικές" μαυροφορεμένες γκομενίτσες που και καλά ήταν μεταλούδες, αλλά τελικά άκουγαν ολημερίς Nothing Else Matters και Unforgiven και ολονυχτίς ονειρευόντουσαν τον πρίγκηπα με το άσπρο άλογο, που ακόμα και αν ερχόταν σιγά που θα έβγαζαν τα μάυρα που φορούσαν, όσο κι αν το θέλαν. Για ποιες τις περάσατε;
    Γεια σου ρε νεοέλληνα! ΠΟΤΕ δεν σταματάς να μας εκπλήσεις!

    ΥΓ. 5οι οι Dire Straits??? Μα φυσικά η εξαίρεση του κανόνα, γιατί κατ εμέ ο Mark Knopfler το αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κορυφαίο το αναλυτικό σου σχόλιο (και το link για τους Πυξ Λαξ χαχαχα). Μερικές επισημάνσεις:

    -Τι εννοείς καλύτερος δίσκος του νταλάρα? Πως ξεχωρίζεις τα σκατά από τα κουράδια?

    -Και εμένα μου έκανε εντύπωση ότι έχει μέσα τα παιδιά από την πάτρα. Κάποια συνομωσία παίζει. Θα ρωτήσω τον Λεωνίδα.

    -Στο κράμα βισσο-βανδο-πλουταρχο-σφακιανο-κλασικό-βλαχομπαρόκ, ξέχασες την ΓΑΡΜΠΗ.
    Να μην ξαναγίνει.

    -Dire Straits δεν κόβω φλέβα αλλά όντως Metallica μπορεί να αδίκησα λίγα. Έχει και ένα unforgiven μέσα ο δίσκος. Τον βάζω στην άκρη μαζί με το Bad.

    -Ερώτηση:Αυτός ο δίσκος Lambanda, υπάρχει κάποιος που έχει ακούσει τα υπόλοιπα τραγούδια εκτός από το ομότιτλο? Έχει άλλα τραγούδια ή είναι μόνο το ομότιτλο σε 10 διαφορετικά remix?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πραγματικά είμαι σίγουρος ότι ακόμα και τις συμμαθήτριες μου στο δημοτικό να ρωτούσα (τότε φυσικά, για τώρα δεν τίθεται καν θέμα), που φορούσαν επί τρία (3) συναπτά έτη φούστα λαμπάντα στις απόκριες δεν θα μπορούσαν να απαντήσουν για το δίσκο Lambanda...Το cd ηταν στις αρχές του τότε και πιστεύω ότι γι αυτό οι κατασκευαστές τοποθέτησαν το repeat...
    Αν δει πάντως κανείς σήμερα το βίντεο του τραγουδιού, εύκολα καταλαβαίνει γιατί μοσχοπούλησε. Το βραζιλιάνικο κωλαράκι πάει σύννεφο! Viva Lambanda!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αααα επίσης. Latin νταλαροειδούς 1987, Lambanda 1988. Μπροστά από την εποχή του ο τζόρτζιο, πάντα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. VIVA LAMBADA!!!
    ΖΗΤΩ ΟΙ LATIN ΧΟΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

    AN δεν υπήρχαν,
    -που αλλού θα μπορούσαν τόσες συνεσταλμένες και καταπιεσμένες σεξουαλικά ελληνίδες να βγάλουν την πουταννιά τους? (σε μορφή χορού, χωρίς να παρεξηγηθούν..)
    -που αλλού θα μπορούσαν τα άπειρα ληγούρια αυτής της χώρας να πάνε και να χουφτώνουν αριστερά και δεξιά παίρνοντας υλικό για άπειρες μοναχικές νύχτες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ φίλε, από τα LATIN μέχρι το RAP του με λένε πόπη,ο Georgio ήταν πάντα μπροστά από την εποχή του..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά παιδιά γαμάει και το άρθρο και τα σχόλια του goul. Ακόμα γελάω και προσπαθώ να συνέλθω. Ειλικρινά ακόμα προσπαθώ να τα χωρέσω όλα αυτά στο κεφάλι μου. Μου ήρθαν κάπως απότομα. Όλα (ακόμα και τους σχολιαστές από το κους-κους). Μέχρι να τα χωρέσω όμως θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες απορίες:

    1. Το Ρέμο γιατί τον έριξαν έτσι; Εμένα και μόνο για αυτό μου φαίνεται σικέ η λίστα. Για να μην πω για τον Πλιάτσικα σε σόλο καριέρα ή τους Πυξ Βλαξ....Νο13;;; Και μάλιστα ένας από τους τελευταίους τους δίσκους; Αυτό μου φαίνεται πιο περίεργο και από τα παιδιά της Πάτρας.

    2. Πώς γίνεται να υπάρχουμε "ΕΜΕΙΣ". Πώς γίνεται να μην έχουμε αλλοτριωθεί από αυτή την υποκουλτούρα; Πώς γίνεται ενώ ακόμα και αν ακούγαμε Πυξ Λαξ (ανίδεοι τότε ότι πρόκειται για ένα άμουσο παρεάκι που έκανε καριέρα πάνω σε τρεις συγχορδίες - Μι μινόρε, ρε μαντζορε και Λα μινορε), ακόμα και αν βλέπαμε Berverly Hills να τα έχουμε απορρίψει;

    3. Τι έχει μείνει μέσα μας από όλη αυτό το βομβαρδισμό υποκουλτούρας;

    4. Πώς εξηγείται να πουλάει πάντα η υποκουλτούρα; Μη μου πείτε ότι πουλάει επειδή είναι..."φθηνή"...Ρωτάω σοβαρά. Ειλικρινά δεν το χωράει το κεφάλι μου.

    Και το κυριότερο:

    5. Πώς γίνονται να μας έχουν επιβληθεί τόσο πολύ αυτοί οι τύποι (κους-κους) κ.λπ. και να κατέχουν θέσεις εξουσίας και εμείς πάντα να είμαστε αυτό το γαμημένο 5-10% που γκρινιάζει μέσα από blogs και που πάει στο Τηνιακό ή σε alternative στέκια για να προστατευθεί από την επέλαση των σούργελων; Γιατί ΔΕ συμβαίνει το αντίθετο;

    Μπορεί να μου τα απαντήσει κάποιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν και το θέμα χωράει πολύ συζήτηση, γιατί το διευρύνεις τώρα απ το μουσικό που ήταν, νομίζω ότι δυστυχώς η απάντηση είναι απλή.
    Το είπες και μόνος/μόνη σου. Γιατί και συ, όπως και γω πιστεύω, ανήκουμε στη μειοψηφία, στο 5-10%. Προσωπικά, δεν παίρνω τίποτα δεδομένο γενικότερα, σε αντίθεση με την πλειοψηφία. Δεν τους υποτιμώ σε καμία περίπτωση, καθένας κρύβει αρετές μέσα του, η πλειοψηφία απλά βαριέται να σκεφτεί και να κάνει κάτι διαφορετικό και πηγαίνει με τη ροή του ποταμού (go with the flow). Είναι σαφώς πιο εύκολο και ίσως τελικά να σε κάνει και πιο ευτυχισμένο (άγνοια=ευτυχία ως γνωστόν).
    Κάποιοι, λοιπόν, πολύ έξυπνοι άνθρωποι έχουν καταλάβει την αδυναμία αυτή της πλειοψηφίας και το εκμεταλεύονται προς όφελός τους. Κάτι ανάλογο με τη σχέση εμπόρου-πρεζονιού...
    Αν βάλεις και τη λογική της ελληνικής οικογενειοκρατίας στο σκηνικό αυτό, νομίζω μπορείς να καταλάβεις γιατί λίγα πράγματα μπορούν ν' αλλάξουν από μόνα τους...
    "Υπερφιλοσοφημένη" και ίσως απλοϊκή η απάντηση μου, αλλά πιστεύω θα σε βάλει στον τρόπο που αντιλαμβάνομαι τα πράγματα.
    Το χόντρυνα, οπότε ελπίζω το επόμενο σχόλιο να είναι για αντύπα ή σαν ρέμο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ ανώνυμος: για να μην νιώθεις τρελός να σου πώ ότι κι εγώ πολλές φορές έχω αυτές τις ανησυχίες. Με βοηθάει πολύ ο goul με την απάντηση του γιατί συμφωνώ σε βασικές γραμμές.
    Ένα πρόσθετο ερώτημα που με βασανίζει είναι αν επειδή δεν μπορούμε να ενταχτούμε στην πλειοψηφία του νεοέλληνα σήμερα έχουμε αυτές τις απόψεις ή επειδή έχουμε αυτές τις αποψεις δεν μπορούμε να ενταχτούμε στην πλειοψηφία.
    (το κλασσικό πρόβλημα κότα - αυγό δηλαδή)
    Για όλα αυτά που λές δεν έχω καταλήξει σε απαντήσεις αν και στις πιο απαισιόδοξες στιγμές μου σκέφτομαι ότι πρέπει να υιοθετήσουμε μεθόδους μάζας για να έχουμε αποτέλεσμα, δλδ κάψιμο cds, γιαούρτομα στον νταλάρα και τα λοιπά. Η Ελλάδα δυστυχώς δεν έχει δυστυχώς την παιδεία ώστε οι πολιτισμένοι προβληματισμοί και οι ευγενικές συζητήσεις να οδηγήσουν σε αποτέλεσμα.

    @ goul: Μετά από απαίτησή σου, στο πόστ αυτό θα συμπεριλάβω και τον καλλιτέχνη με τον 25ο εμπορικότερο δίσκο τα τελευταία 25 χρόνια, τον μέγιστο ΑΝΤΥΠΑ (σκέτο, πως λέμε MADONNA;)
    Δες το ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΛΤ παρακάτω videoklip. ΑΞΙΖΕΙ!!Μωρό μου καλησπέρα, σε σκεφτόμουν όλη μέρα..

    http://www.youtube.com/watch?v=4H0liG81rn4&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να σας πώ την αλήθεια φαντασιώνομαι την στιγμή που θα γράψει ο κλασσικός ξενέρωτος σε αυτό το πόστ και θα με κατηγορίσει ότι δεν πρέπει να έχω άποψη και να μιλάω γι αυτούς τους δίσκους της λίστας εφόσον δεν τους έχω ακούσει..
    ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωραία τα λες ρε goul. Συμφωνώ μαζί σου. Μία λεπτομέρεια όμως στη θεωρία σου: Αυτόι οι πολύ έξυπνοι άνθρωποι που εκμεταλλεύονται την..."αδιάφορη" απέναντι σε τέτοιους προβληματισμούς "μάζα" έχουν το ίδιο ποσοστό με..."ΕΜΑΣ" (αν μπορούμε να θεωρηθούμε ομοϊδεάτες, που πολύ αμφιβάλλω). Γιατί λοιπόν, δεν έχουμε εμείς τα κανάλια και τα έχουν αυτοί. (Βλέπεις βρίσκομαι σε περίεργη φάση τον τελευταίο καιρό και έχω αρχίσει να πιστεύω πως πάνω από την αλήθεια και το ψέμα, πάνω από το σωστό και το λάθος, υπάρχει η εξουσία. Αν την έχεις όλα τα άλλα είναι θεωρίες. Γιατί λοιπόν δεν τους την παίρνει κάποιος από "εμάς"; Πώς συμβαίνει και δεν επιβάλλεται ΚΑΝΕΙΣ "κουλτουριάρης"; Δε λέω να μην υπάρχει Ρέμος ή Πλιάτσικας. Αλλά δεν μπορεί ο Ρέμος να γεμίζει το Αθηνών Αρένα με 2000 άτομα, και ο Φοίβος Δεληβοριάς να μαζεύει 300 άτομα; Λίγο ισορροπία ρε παιδί μου. Φανταστείτε δηλαδή όλα τα κανάλια να έπαιζαν τις ειδήσεις του STAR Channel... Για να μην αναφερθώ στη μαζοποίηση που υπάρχει στα "ενδιαφέροντα" του κάθε ανθρώπου. Εκατομμύρια άνθρωποι μαζεύονται στα γήπεδα ποδοσφαίρου σε αντίθεση με τους επισκέπτες της Ακρόπολης, της Εθνικής Πινακοθήκης ή διάφορων μουσικών και θεατρικών σκηνών. Τόσο "ενδιαφέρον" είναι πια αν θα στείλει ο Diogo την μπάλα στα δίχτυα; Μετά σας πείραξε η λίστα με τους δίσκους;

    Το άνοιξα και άλλο το θέμα. Συγγνώμη αλλά νομίζω ότι όλα είναι αλληλένδετα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμε, έχουν κάποια βάση αυτά που λές και σέβομαι τους προβληματισμούς σου αλλά νομίζω το ΠΑΡΑανοίγεις το θέμα. Μην ξεφεύγεις τόσο,μην χάνουμε το χιούμορ μας. Δεν έχουμε εξαντλήσει ακόμα το θέμα του πόσο μαλάκας είναι ο Νταλάρας (θα μου πείς είναι ανεξάντλητο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πω, πω, εξαιρετική λίστα. Ήξερα ότι ο George ειναι νουμ.1 αλλά νόμιζα ότι νουμ.2 ήταν ο Notis, γιατί θυμάμαι ότι σε μία συνέντευξη είχαν ρωτήσει τον George την γνώμη του για το γεγονός πως ο Notis ήταν νουμ.1 της δεκαετίας του 90 σε πωλήσεις και ο ίδιος 2ος (και εκείνος σχολίασε κυνικά πως ο κόσμος κάνει τις επιλογές του). Ίσως προσαρμόστηκαν οι πωλήσεις των τελευταίων χρόνων, τέσπα.

    Μα, στο 25 ο Αντύπας; 2 θέσεις μετά τους Metallica? Απαράδεκτο...

    Έχω την άδειά σου να την αναδημοσιεύσω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Μα, στο 25 ο Αντύπας; 2 θέσεις μετά τους Metallica? Απαράδεκτο..."--->σκέψου ότι ΛΕΠΑ και ΑΝΤΖΕΛΑ δεν έχει καθόλου!Είχε πολλές ανατροπές αυτή η λίστα τελικά.

    Βεβαιώς μπορείς να το αναδημοσιέυσεις. Θα χαιρόμουν αν αναφέρεις στο άρθρο με λίνκ και το blog μου. Είμαι FAN του Seagazing, κάνετε πολύ καλή δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ευχαριστούμε πολύ :) [υπάρχει ιμόσιον που να δείχνει κοκκίνισμα]

    Ναι, μια χαρά είναι το Latin, σκέψουν ότι μ' αυτό έφερε τον Meola την Ελλάδα ο George, τι να λέμε... εδώ πριν από λίγο καιρό νόμιζες ότι όλο το ελληνικό τσαρτ άκουγε τα παρατράγουδα της Πάνια και το Ντρούλι-Ντρούλι-Χοντρούλη.

    Δεν έχουμε γούστο γιατί δεν έχουμε μουσική αγωγή στο σχολείο, όπως θα έπρεπε από πολύ μικρές ηλικίες. Χαζοί είναι οι βορειοευρωπαίοι που διδάσκουν στα παιδιά τους από ένα μουσικό όργανο, που αντί για εργασίες στο λύκειο τους δίνουν μικρές υποτροφίες για να γυρίσουν δικές τους ταινίες μικρού μήκους κτλ;

    Έρχεται μετά η κυριαρχία της εικόνας που υποβαθμίζει το τραγούδι σε υπόθεση μεταξύ Μπάστα και Σαρρή και το αποτελειώνει το πράγμα, το κάνει τσιφλόφουσκα. Άστα να πάνε, θα δούμε που τελειώνει αυτό το βαρέλι τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. To φαινόμενο ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΠΛΙΑΤΣΙΚΑΣ ΣΕ ΣΟΛΟ ΚΑΡΙΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΘΑ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ; Μήπως απλώς δεν έχει προλάβει ακόμα; Τώρα βέβαια με το ΠΑΣΟΚ και με Νταλάρα ήδη στη Νο1 θέση, άντε να τον ξεπεράσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @ inverted_a: έχεις δίκιο σε αυτό που λές για την σημασία καλλιέργειας γούστου από τις μικρές ηλικίες. Κατά τα άλλα συνήθως σε κάθε τέχνη αυτό που πουλάει δεν είναι και το καλύτερο εμπορικά αλλά στα μουσικά γούστα του Έλληνα είναι τραγική η κατάσταση. Έχει πολύ πάτο ακόμη το βαρέλι φοβάμαι...

    @ καπετάνιος: Όντως ο Πλιάτσικας παρόλο ότι τραγουδάει για την ειρήνη και τις αξίες ο κόσμος φαίνεται δεν τον έχει ανταμοίψει με τόσο μεγάλες πωλήσεις. Ίσως να φταίει και η πειρατεία, γιατί όταν ο George (το ειδωλό του) έκανε το Latin δεν υπήρχε τόση πειρατεία (άντε να έγραφες καμμιά κασσέτα σε κανά φίλο).
    Μην ανησυχείς όμως είναι οι δυό πιό πιθανοί καλλιτέχνες από την λίστα να συνεργαστούν. Θα είναι η απόλυτη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ.
    Βέβαια ο George Θα βγεί μετά(αφού τα τσεπώσει) και θα αποκυρήξει κ αυτή την συνεργασία..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μην ξεχνάτε ότι η μοναδική συμετοχή των Πυξ Λαξ στη λίστα ήρθε αμέσως μετά το μαγικό άγγιγμα του τζωρτζ στην συνεργασία που είχαν στον Ζωντανό περίπατο στην Ιερά Οδό. Το πείραμα μπορεί να επαναληφθεί (προσέξτε τι εύχεστε).

    Πάτο; Στην κορυφή είμαστε ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σκόρπια σχόλια:
    -Τα Παιδιά από την Πάτρα ήταν πολύ στα πάνω τους στα late 80s, όποτε εμένα δεν μου προκαλεί έκπληξη...
    -Δεν υπάρχει Σάκης. Τα 13χρονα δεν αγοράζουν δίσκους;
    -Περίμενα περισσότερο classic rock είναι η αλήθεια. Purple, Stones, άντε και Beatles...
    -Τον ακατανόμαστο δεν τον περίμενα με τίποτε πρώτο. Χαρούλα, Γλυκερία ή Πάριο υπολόγιζα για την κορυφή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. -Classic Rock δεν έχει γιατί μετράει τους δίσκους από το 1985 και μετά. Πώς δεν έχει Nirvana βέβαια είναι ένα ερώτημα.
    -ΝΑΙ ρε φίλε, έχεις δίκιο!! Ο Σάκης πού ειναι? Λογικά τα 13χρονα κατεβάζουν από το ίντερνετ τους δίσκους του. Πάντως χωρίς πλάκα τον προτιμώ από πολλούς καλλιτέχνες της λίστας (όχι George δεν εννοώ εσένα, μην φοβάσαι!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή