Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

ENTOURAGE.

Δεν είμαι ο μεγαλύτερος fan των τηλεοπτικών σειρών. Δεν αρνούμαι βέβαια, ότι την τελευταία δεκαετία η αμερικανική τηλεόραση έκανε τεράστια βήματα μπροστά σε αυτό τον τομέα σε επιπέδο παραγωγής αλλά και σε καλλιτεχνικό επίπεδο (κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στην άνοδο των συνδρομητικών καναλιών, κυρίως του HBO). Ειλικρινά πόσους ξέρεις να ασχολούνται, να βλέπουν ξένες σειρές και να μιλούν σοβαρά για αυτές τώρα και πόσους θυμάσαι να κάνουν το ίδιο πρίν από 10 χρόνια;

Εγώ όμως δεν έχω παρακολουθήσει εντατικά αυτή την εξέλιξη (αν θέλετε κάποιον που το κάνει αυτό σας παραπέμπω στο πολύ καλό blog us tv). Έχω παρακολουθήσει λίγες τηλεοπτικές σειρές και σπάνια "κολλάω" με μία από αυτές. Τελευταία εξαίρεση; το Entourage.


Το Entourage είναι μια πολύ καλή σειρά. Σίγουρα απέχει από το τέλειο. Έχει ελλατώματα που τα διακρίνεις με ευκολία. Συχνά κάνει “κοιλιά” κατά τη διάρκεια μιας σεζόν, “χάνονται” sub-plots που έχουν ξεκινήσει, ενώ αρκετές φορές οι σεναριογράφοι φαίνονται να έρχονται σε αδιέξοδο ακόμα και με τη γενική κατεύθυνση της σειράς (plotwise) και καταφεύγουν σε εύκολες λύσεις. Βλέπεται όμως ευκολότερα απο οτιδήποτε άλλο έχω δεί στην τηλεόραση, τα επεισόδια κυλάνε συνήθως "νεράκι" και η σειρά είναι εξαιρετικά εθιστική!

Το concept έχει κάτι απο sex and the city. Μόνο που εδώ αντί για Νέα Υόρκη είμαστε στο L.A. και αντί για γυναίκες έχουμε άντρες. Επειδή όμως το να δείχνεις μια συνηθισμένη παρέα αντρών να βρίσκει εύκολα casual sex στην καθημερινότητα της είναι λιγότερο πιστευτό από μια παρέα γυναικών που κάνει το ίδιο, ένας από την παρέα, ο Vince, είναι ανερχόμενος movie star του Hollywood. Όπως και το sex and the city, η σειρά αγγίζει πολλές φορές τα όρια της φαντασίωσης απλά αντί για φορέματα και παπούτσια, εδώ έχει ακριβά αμάξια και γυναίκες με αναλογίες μοντέλων.

Ο πρωταγωνιστής Vince βασικά περνάει καλά, δεν αγχώνεται για τίποτα, αλλάζει γκόμενα σχεδόν κάθε επεισόδιο και πού και πού παίζει σε καμμιά ταινία για την οποία εισπράττει εκατομμύρια. Δίπλα στον βασιλικό ποτίζονται και οι γλάστρες καθώς οι κολλητοί του (ο φίλος του Eric που έχει και ρόλο manager, o αδερφός του και αποτυχημένος ηθοποιός Drama και ο Turtle που απλά συμπληρώνει την τετράδα) ζούν και αυτοί τη "μεγάλη" ζωή πέρα από τα πιό τρελλά τους όνειρα.

Η σειρά παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον όταν ασχολείται με τα επαγγελματικά του Vince (και ευτυχώς αφιερώνει αρκετό χρόνο σε αυτά). Όταν δείχνει το παρασκήνιο του Hollywood και πως λειτουργεί το όλο σύστημα και οι διάφορες κινηματογραφικές επιχειρήσεις/εταιρίες (πως διαλέγονται σενάρια, πως χρηματοδοτούνται οι διάφορες ταινίες, πως κλείνονται οι συμφωνίες και τέτοια). Και κυρίως η σειρά είναι στα καλύτερα της όταν επικεντρώνει στο νευρικό ατζέντη του Vince, τον Ari Gold.


Ο Jeremy Piven προσφέρει μια τρομερή ερμηνεία (3 φορές συνεχόμενες νικητής Emmy) παίζοντας έναν από τους πιό ενδιαφέροντες χαρακτήρες που έχω δεί στην τηλεόραση. Κάθε φορά που βλέπεις στην οθόνη τον Ari Gold, είτε να τρέχει για να κλείσει μια συμφωνία για τον Vince είτε να νευριάζει και να βρίζει τον βοηθό του Lloyd είτε να πανηγυρίζει μετά απο μια επιτυχία του, ΑΠΛΑ ΤΟΝ ΧΑΖΕΥΕΙΣ.

Τη σειρά ξεκίνησα να την βλέπω ένα Σαββατοκύριακο του Αυγούστου που βαριόμουν και μέσα σε 4 μέρες είδα τις 5 πρώτες σεζόν! Είπαμε, βλέπεται εύκολα και ευχάριστα. Από τότε έχω πάθει μια μικρή στέρηση αλλά ευτυχώς σε δύο μέρες ολοκληρώνεται η έκτη σεζόν που δεν έχω δεί καθόλου. Οπότε από βδομάδα μπορώ να κάτσω και να την απολαύσω ολόκληρη...

BONUS: Για όποιον έχει δεί τη σειρά, μια λίστα που έχει πλάκα (Top 10 Entourage Babes).

7 σχόλια:

  1. Άσε φίλε έχω κολλήσει άσχημα με lost, heroes, 24, prison break, entourage, californication... Είναι κι άλλα πολλά αλλά δεν προλαβαίνω ρε γαμώτο! Είναι ΟΛΑ τέλεια ρε λέμε!! Τα σπάνε! (...γελάει ο κόσμος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναί ρε φίλε, ΤΡΕΛΛΟΟΟ κόλλημα! Το ένα καλύτερο από το άλλο και αριστουργήματα ΟΛΑ!!(LOOOL)
    Έλα ρε συ αφού στα γράφω αναλυτικά, δεν είναι κάτι το τρομερό αλλά αν έχεις χρόνο και θές να λιώσεις έχει πλάκα. Και ΚΥΡΙΩΣ βλέπεται πιο άνετα από όλα όσα αναφέρεις.
    Εξάλλου δεν έχει περιέργεια πως θα ήταν ένα αντρικό sex and the city?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πάντως εγώ κόλλησα με Ηouse m.d....ξεβράκωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΑΧΑΧΑΧΑ Ξεβράκωμαααααααααααααα!!!
    Ποιό θα δείς στη συνέχεια? Να αρχίζουμε LOST τώρα που θα τελειώσει κιόλας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν ξέρω ρε αν θα δω κάποιο... δεν έχω ιδέα τι παίζει με το καθένα.. το lost μου κάνει για πολύ μπέρδεμα απ' ότι έχω ακούσει, δεν θέλω να κρατάω και σημειώσεις για να δω ενα serial

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμένα με έχει πρήξει ο αδερφός μου να δώ Sopranos αλλά με 7 σεζόν και ΜΙΑ ΩΡΑ το κάθε επεισόδιο μου πέφτει λίγο βαρύ για την ώρα.

    Όποτε θέλω κάτι ελαφρύ και εύκολο μπορώ πάντα να συνεχίσω να βλέπω το How i met your mother (η αλλιώς θέλω να γίνω το Friends των 00s!).

    Το LOST δεν νομίζω ότι θα είναι τόσο μπέρδεμα ρε. Ειδικά αν το δεί κάποιος όλο μαζί σαν κι εμάς. Εγω απλά το απέφευγα γιατί πιστεύω ότι είναι μία σειρά που πετάνε ανατροπές και μυστήρια για να κρατήσουν τον τηλεθεατή χωρίς να έχουν σκεφτέι ούτε εξήγηση ούτε το τέλος της σειράς. Αν φέτος που τελειώνει δεν ξενερώσουν ΟΛΟΙ τότε μπορεί να το δοκιμάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελειώσα την 6η season. Δεν γίνονται και πολλά πράγματα (ο Vince δεν γυρίζει ούτε μια ταινία, δευτερεύον χαρακτήρας έχει γίνει σου λέω!). Σίγουρα έχει πέσει η ποιότητα της σειράς και επαναλαμβάνεται άλλα πιστεύω ότι αν αποφασίσουν η επόμενη σεζόν να είναι η τελευταία σώζεται το πράγμα ακόμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή