Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

NOT KNOWING WHEN TO STOP.

A LOOK AT THE RINGO STARR DISCOGRAPHY.
(studio albums only).

Sentimenal Journey
Release date: March 27, 1970

Στον πρώτο του δίσκο, ο Ringo αφήνει το rock 'n' roll και διασκευάζει τα αγαπημένα τραγούδια της μητέρας του από την δεκαετία του '30 και του '40.






Βeaucoups of Blues
Release date: September 25, 1970

Στη συνέχεια, πηγαίνει στο Nashville,Tennessee και με τη βοήθεια τοπικών μουσικών ηχογραφεί έναν δίσκο με τραγούδια Country.






"Ringo"
Release date: November 2, 1973

Ο τρίτος του δίσκος είναι και ο πιό επιτυχημένος εμπορικά της καριέρας του. Και οι τρείς πρώην Beatles συμμετέχουν σε κάποια κομμάτια.





Goodnight Vienna
Release date: November 15, 1974

Εδώ ο Ringo αποτυγχάνει να ακολουθήσει την εμπορική επιτυχία του "Ringo". Στο εξώφυλλο παρωδεί την κλασσική ταινία επιστημονικής φαντασίας "The day the earth stood still!".





Ringo's Rotogravure
Release date: September 17, 1976

O Ringo φεύγει από την Apple Records και αλλάζει δισκογραφική εταιρία. Η μουσική παραμένει μία από τα ίδια.






Ringo the 4th
Release date: September 30, 1977

Μέσα στην έκρηξη του Punk ο Ringo ντύνεται βασιλιάς και ακολουθεί soul-pop μονοπάτια με πινελιές Disco.






Bad Boy
Release date: June 16, 1978

Η μεγάλη εμπορική αποτυχία του "Ringo the 4th" τον αναγκάζει να αλλάξει πάλι δισκογραφική εταιρία και να γίνει Bad Boy.






Stop and Smell the Roses

Release date: November 20, 1981

Μπαίνουν τα 80s, ο Lennon δολοφονείται, ο Ringo παντρεύεται ξανά και αποφασίζει να βγάλει καινούργιο δίσκο.





Old Waves
Release date: June 16, 1983

Άλλος ένας δίσκος από τον Ringo. H εταιρία δεν διανέμει τον δίσκο ούτε σε Αγγλία ούτε σε Αμερική. Κυκλοφορεί μόνο σε Καναδά, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ιαπωνία, Μεξικό, Βραζιλία και Γερμανία.





Time Takes Time
Release date: May 22, 1992

Αποφασίζει να κάνει το comeback στα 90s (11 χρόνια από τον προηγούμενο δίσκο του που κυκλοφόρησε στην Αμερική) επιστρέφοντας στο Μπητλικό ήχο που τον καθιέρωσε.





Vertical Man
Release date: June 15, 1998

Οι δίσκοι The Beatles Anthology ξαναφέρνουν το συγκρότημα στο προσκήνιο οπότε ο Ringo αποφασίζει να γιορτάσει τα 58α γενέθλιά του με έναν νέο δίσκο!





Ringorama
Release date: March 24, 2003

Νέα δεκαετία, ο Harrison πεθαίνει και ο Ringo μαζεύει διάσημους φίλους του (David Gilmour, Eric Clapton, Willie Nelson κ.α.) σε αυτή την καινούργια του προσπάθεια.





Choose Love
Release date: June 7, 2005

13o album στη δισκογραφία του, μέσα της δεκαετίας των 00ς και ο Ringo διαλέγει την αγάπη και σχηματίζει το σήμα της ειρήνης στο εξώφυλλο.






Livepool 8
Release date: January 14, 2008

Το Livepool είναι πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, οπότε του δίνεται η ευκαιρία να φτιάξει ένα νοσταλγικό δίσκο για την πόλη του.







KEEP THEM COMING RINGO!!!

3 σχόλια:

  1. Ένα σχόλιο έχω να κάνω μονάχα: ΛοοοοοοοοοΛ! Εντάξει, κάποιοι άνθρωποι όντως δεν ξέρουν πότε να σταματήσουν! Ας του θυμίσει κάποιος ότι δεν ασχολείται ΚΑΝΕΙΣ μαζί του. 9/10 δεν θα ξέρουν καν ότι ζει. Και το παραπάνω δεν αποδεικνύει τίποτε άλλο από το δεδομένο, ότι δηλαδή οι Beatles ήταν, είναι και θα είναι το μεγαλύτερο συγκρότημα όλων των εποχών. Διότι ακόμα και ένας εξωτερικός συνεργάτης τους κατάφερε να κάνει τόσο πλούσια (σε μέγεθος, όχι σε ποιότητα) και μακροχρόνια δισκογραφική καριέρα! Κάνω δημόσια και ανοιχτή πρόκληση, αν καταφέρεις να ακούσεις όλη του την δισκογραφία έχεις 100ευρώ από μένα, αυτό ισχύει φυσικά αφού καταφέρεις να την βρεις ολόκληρη.... αχαχαχαχαχα

    Υ.Γ. Μην τρέφεις ελπίδες, ΚΑΝΕΙΣ άλλος δεν πρόκειται να διαβάσει το άρθρο αυτό, εκτός αν αλλάξεις τον τίτλο του σε κάτι πιο πιασάρικο (πχ nude women with huge tits)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "εξωτερικός συνεργάτης" LOOOOOOOOOOOOOOOL!
    ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟ RINGO ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!
    Τη δισκογραφία είναι ντέρμπυ εάν θα την βρώ, αλλά αφού βρήκα και κατέβασα όλη την δισκογραφία του Ρακιντζή (του Μιχάλη μας) πιστεύω ότι έχω ελπίδες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή