Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2009

TOP 25 MOVIES OF THE 00s.

25) CHILDREN OF MEN

Μπορεί να μην είναι σωστό να αναθεωρώ τη λίστα μετά την δημοσίευση, αλλά επειδή είναι θέση που δεν επηρρεάζει την ψηφοφορία θα το κάνω. Οπότε έξω το Vanilla Sky, μέσα το Children of Men. Την είδα 4 μέρες πρίν και δεν μπορώ να την βγάλω από το μυαλό μου.






24) THE INCREDIBLES
Δεν είμαι fan της Pixar αλλά μία το hype κάθε φορά, μία ότι είναι εύπεπτα, έχω δεί σχεδόν όλα τα έργα της. Οι Fantastic Four είναι άνετα το καλύτερο. Εεεμ, οι "Απίθανοι" εννοώ. Η ένωση Disney και Marvel έγινε πρώτα εδώ. Προφητικό.







23) LAST DAYS
Τι θέλατε; άλλη μια τυπική βιογραφία Hollywood αλά Ray? Προτιμώ αυτή την χαμηλών τόνων ταινία με τον Kurt χαμένο να μουρμουρίζει και να κόβει βόλτες στο δάσος. Πολύ απλά γιατί με έπεισε.








22) UNBREAKABLE
Το superheroes in real life δεν είναι και η πιο πρωτότυπη ιδέα αλλά έδω ο Shyamalan είναι στην καλύτερη φόρμα του ως σκηνοθέτης. Δηλαδή, ατμόσφαιρα, καλοί ρυθμοί και ανατροπές στο σενάριο πρίν γίνει κλισέ του εαυτού του και σταθερός υποψήφιος των rasberry awards.







21) HEDWIG AND THE ANGRY INTCH
Έστω και αν προέρχεται 25 χρόνια αφού έχει πεθάνει το είδος, αξίζει να συγκαταλέγεται στα κορυφαία rock musicals. Άλλα αξιοπρεπή musicals της δεκαετίας ήταν το Moulin rouge που έμεινε οριακά εκτός λίστας, αλλά και το Across the Universe.







20) THE DARK KNIGHT
Ήταν η δεκαετία των supehero movies για το Ηollywood και αυτό ήταν το αποκορύφωμα. O Nolan κάνει ένα καλοφτιαγμένο Blockbuster και φέρνει τη μόδα του grim n gritty 20 χρόνια μετά από τα κόμικς στις ταινίες. Μακράν πιο πιστός στο χαρακτήρα και στο ύφος του κόμικ από τον Burton. Και μην ξαναλέμε πάλι για τον Heath Ledger....






19) CONFESSIONS OF A SUPERHERO
Πέρασε απαρατήρητο αλλά αξίζει πραγματικά να δείτε αυτό το ντοκιμαντέρ για άνεργους ηθοποιούς που ντύνονται χαρακτήρες από ταινίες και για μεροκάματο ποζάρουν με τουρίστες στη Ηollywood Βoulevard. Εξαιρετικά ενδιαφέρον και συγκινητικό.







18) LOVE ACTUALLY
Μπορεί κάποιος να το πεί μελιστάλαχτο και γλυκανάλατο αλλά είναι και η ιδανική ταινία να δείς όταν είσαι σε τέτοιο mood. Καλογραμμένο με ωραίο cast και destined to be classic για Χριστουγεννιάτικες βραδιές. Christmas is all around...







17) CLOSER
Θεατρικό έργο που το κουβαλάει άψογα η πρωταγωνιστική τετράδα με αποκορύφωμα τον Clive Owen. Διάλογοι που σου μένουν και σύνθετο σενάριο. Στις σχέσεις των ανθρώπων ποτέ τα πράγματα δεν είναι απλά. Ο 'Πρωτάρης' είναι από τα αγαπημένα μου έργα και χαίρομαι που ο Nichols μετά απο τόσα χρόνια κάνει μια δεύτερη καλή ταινία.






16) SUPERBAD
Έφηβοι, πλαστές ταυτότητες για ποτά, τρελά πάρτυ, η ελπίδα ότι θα έχεις γαμήσει πρίν τελειώσει η βραδιά και αστεία με πούτσους. Το ξέρω δεν σε έπεισα για το βάθος του αλλά είναι από τα καλύτερα στο είδος του με καλό σενάριο, καλές ερμηνείες, και ένα τέλος που η αλήθεια του δεν ξεχνιέται εύκολα...






15) AMERICAN SPLENDOR
Πολύ έξυπνη μεταφορά του κόμικ, μισό ντοκιμαντέρ μισό fiction. Αν το σκεφτείς καλά, δεν θα μπορούσε να γίνει κι αλλιώς. Παρά τον πολύ καλό Paul Giamatti, δεν θα γινόταν να μήν παίζει στην ταινία και ο Harvey Pekar. Μάλλον κατώτερο απο το Crumb αλλά ανώτερο απο το Ghostworld.






14) BROKEBACK MOUNTAIN
Ε τι να κάνουμε τώρα που το καλύτερο love story της δεκαετίας ήταν με καουμπόηδες? Να μην το πούμε? Εξαιρετική φωτογραφία και ερμηνείες. Έπρεπε να πάρει το όσκαρ, αλλά η ακαδημία δεν τόλμησε. Όχι ότι έχει σημασία βέβαια...







13) SPIRITED AWAY
Παρόλο ότι διαβάζω manga, δεν μου αρέσουν τα anime. To να τα θεωρεί αλληλένδετα κάποιος, είναι από τα μεγαλύτερα misconceptions ever. Αυτή η ταινία όμως με έκανε έστω για λίγο να αλλάξω γνώμη. Φαντασία, καταπληκτικό animation και χρώματα... απλά μην νομίζετε ότι όλα τα anime είναι έτσι.






12) AMELIE
Ένα γαλλικό έργο που ξέφυγε από την εσωστρέφεια και βασιζόμενο στον αέρα και την ατμόσφαιρα του πάντα ελκυστικού Παρισιού κατάφερε να είναι φρέσκο, χαρούμενο και αναζωογονητικό για τον γαλλικό κινηματογράφο. Η Αndrey Τotou είναι απολαυστική και το soundtrack ονειρικό. Το επόμενο έργο του J.P. Jeunet 'Aτέλειωτοι Aρραβώνες' μου άρεσε επίσης.






11) BOWLING FOR COLUMBINE
Όταν το είχα πρωτοδεί με είχε εντυπωσιάσει. Συγκινητικό και ταυτόχρονο τρομακτικό, με κλασσικές σκηνές και cameos, παραμένει ΤΟ ντοκιμαντέρ της δεκαετίας και η πιό ολοκληρωμένη προσπάθεια του Michael Moore Αλλά μετά κατέληξα ότι υπάρχουν πιό ενδιαφέροντες τρόποι to get your political point across όπως η επόμενη ταινία...





10) PERSEPOLIS

Το success story της δεκαετίας για τα γαλλικά κόμικς. Η ιστορία της Satrapi είναι ανθρώπινη, προσωπική και πολιτική ταυτόχρονα. Παρά τη βιομηχανία της pixar και των anime αυτή είναι η καλύτερη ταίνια κινουμένων σχεδίων εδώ και πάρα πολύ καιρό. Γιατί πολύ απλά τα κινούμενα σχέδια εδώ δεν εντυπωσιάζουν μόνο οπτικά, αλλά μεταφέρουν τέλεια την ιστορία κάνοντας την να φαίνεται παγκόσμια.


09) REQUIEM FOR A DREAM

Αυτή η ταινία - άσκηση ύφους έκανε σταρ τον Aronofsky και είναι άρρηκτα δεμένη με την δεκαετία των 00s. Όχι το πιό δυνατό σενάριο, αλλά εντυπωσιακή σκηνοθεσία με αποκορύφωμα την κινηματογραφική δύναμη των τελευταίων 20 λεπτών. Επίσης το χαρακτηριστικότερο μουσικό soundtrack των 00ς.





08) KILL BILL/DEATH PROOF/INGLOURIOUS BASTERDS *

Και εκεί που όλοι τον είχαν για ξεγραμμένο, ο Tarantino ακομπλεξάριστος όπως πάντα έκανε το comeback με τρεις τρομερές, άκρως διασκεδαστικές ταινίες (παρά το πετσόκομμα των studio σε Kill bill/Grindhouse). To fun και ο φόρος τιμής είναι ο απώτερος στόχος του και το καταφέρνει μια χαρά. Απο τις τρείς ευχαριστήθηκα πιο πολύ το Death Proof.



07) THERE WILL BE BLOOD

Όταν προσπαθέις να συνδυάσεις το Citizen Kane με την δομή και το ύφος των μεγάλων ταινιών του Coppola της δεκαετίας του 70 προσθέτοντας πινελίες Kubrick στο τέλος και δεν αποτυγχάνεις, τότε απλά είσαι μεγάλος σκηνοθέτης. Οι προηγούμενες ταινίες του, δεν μου είχαν πεί τίποτα ιδιαίτερο αλλά εδω (με τη βοήθεια του Daniel Day Lewis) φτιάχνει μια μεγάλη ταινία απο όλες τις απόψεις. Απλά επειδή είναι απο τους ελάχιστους που το προσπάθησαν.


06) MATCHPOINT/VICKY CHRISTINA BARCELONA *

Πως καταφέρνει στην ηλικία του να μας δίνει ακόμη τέτοια έργα δεν μπορώ να το καταλάβω..Η απόφαση να γυρίσει ταινία μακριά απο τη Νέα Υόρκη φαίνεται πως τον αναζωογόνησε και από το βαρύ λονδρέζικο δράμα Matchpoint στο ανέμελο μεσογειακό Viky cristina έδειξε οτι κατέχει ακόμα πλήρως την τέχνη του κινηματογράφου. Το Anything Else απο τις αρχές της δεκαετίας που είναι πιο κοντά στο συνηθιμένο του ύφος ήταν επίσης εντυπωσιακό.


05) THE ROYAL TENENBAUMS/THE LIFE AQUATIC *

Τι να πώ; Τον λατρεύω τον Wes Anderson με το φρέσκο βλέμμα του, τα στυλιζαρισμένα πλάνα του και τους δυσλειτουργικούς χαρακτήρες στα έργα του. Μου αρέσει από το Bottle Rocket αλλά με αυτά τα δύο έργα πραγματικά ωρίμασε και καθιερώθηκε ως η πιό ενδιαφέρουσα νέα φωνη στον αμερικάνικο κινηματογράφο. Μεγάλο ταλέντο και endlessly rewatchable έργα.



04) OLDBOY

How about a big statement? Η καλύτερη ταινία βασισμένη σε κόμικ όλων των εποχών. Όσο έχω διαβάσει το manga ήταν ενδιαφέρον, αλλά στην ταινία του ο Chan-Wook Park καταλαβάινοντας τους διαφορετικούς κώδικες κάθε μέσου προσφέρει νέα πνοή στην ιστορία και παραδίδει ένα συγκλονιστικό έργο που σε καθηλώνει μέχρι το τέλος.






03) HIGH FIDELITY

Έκτος απο τη λεπτομέρεια οτί δεν είχα πρώην την Catherine Zeta Jones, το έργο που ταυτίστηκα και ένιωσα να μιλάει για τη ζωή μου περισσότερο από τη δεκαετία που πέρασε. Είμαι σίγουρος ότι έκανε πολλούς να νιώσουν έτσι και απο διαφορετικές γενιές. Πολύ καλό ρυθμό στην κωμωδία, αξέχαστες σκηνές και διάλογοι και τρομερό cast. Ο ορισμός της καλής ρομαντικής κωμωδίας.Υ.Γ. Το είχα ψυλιαστεί ότι χαλάνε οι δίσκοι αν τους στοιβάζεις κατακόρυφα...



02) ETERNAL SUNSHINE OF A SPOTLESS MIND

Ένα έργο που είναι καλύτερα να δείς όταν είσαι sober συναισθηματικά. Με βάση το καλύτερο σενάριο της δεκαετίας και το όραμα του Gondry σε πάει πέρα από τη θλίψη ενός χωρισμού και τη χαρά του έρωτα στην αλήθεια των σχέσεων. Xρησιμοποιεί τις πιό περιέργες αφηγηματικές τεχνικές για να ορίσει την σχέση με τις πιό απλές. Αρχή, μέση,τέλος.





01) MULHOLLAND DRIVE

Σ' όλη την καριέρα του ο David Lynch πρωτοπορούσε και προσέφερε νέους κώδικες και τρόπους αντίληψης του σινεμά. Και όλα οδηγούσαν εδώ. Είναι ένας απο τους 5 αγαπημένους μου σκηνοθέτες και αυτή είναι η καλύτερη του ταινία. Προιόν ελέυθερης κινηματογραφικής σκέψης, αυτό το έργο σχόλιο πάνω στο Hollywood και τα όνειρα του, μεταφέρει καλύτερα απο ποτέ τις ιδέες του και είναι ένα από τα πραγματικά αριστουργήματα της δεκαετίας.



* ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ SEAGAZING: Βαθμούς παίρνουν μόνο οι 20 πρώτες ταινίες, με τους βαθμούς της θέσης 06 να πηγαίνουν στο Matchpoint και της θέσης 05 στο Royals Tenenbaums. Για την θέση 08 οι βαθμοί πάνε στο Kill Bill αν μετράει σαν μία ταινία ενώ αν αποφασίσεις να τις μετρήσεις ξεχωριστά προτιμώ να δώσω τους βαθμούς στο Death Proof.


BONUS LISTS:

OVERRATED MOVIE OF THE DECADE:
LORD OF THE RINGS TRILOGY

Το πρώτο μέρος μετριότατο. Ελπίζοντας ότι θα είναι καλύτερο είδα και το δεύτερο μέρος. Ήταν τραγικό. Το hype όμως και τα Oscar με οδήγησαν να δώ και το τρίτο μέρος. Δεν γαμιέται λέω, να το δώ ολόκληρο για να έχω συνολική άποψη. Βαρέθηκα τη ζωή μου. Πολύς ντόρος για μια σειρά ταινιών που δεν έφτασε ούτε καν την δεύτερη τριλογία Star Wars. Δεν με άγγιξε ΚΑΘΟΛΟΥ.




WORST MOVIE OF THE DECADE:
To Α.Ι. μου άλλαξε τη ζωή. Κανονικά έπρεπε να του αφιερώσω ολόδικό του πόστ. Το είχα δεί σινεμά και έπαθα τέτοιο στραπάτσο (όχι μόνο εγώ, όλο το σινεμά γέλαγε και γιουχάιζε) που μετά έγινα πολύ επιλεκτικός στις ταινίες που βλέπω. Με έκανε να ακούω γνώμες και να το ψάχνω από πρίν ώστε να αποφύγω παρόμοια εμπειρία. Σίγουρα με βοήθησε να γλυτώσω πολλές μαλακίες που γενικά θεωρούνται φαβορί για την χειρότερη ταινία της δεκαετίας (Gigli, Battlefield Earth και πολλά άλλα). Από όσες είδα όμως είναι άνετα η χειρότερη. Ο Spielberg πηδάει το πτώμα του Stanley Kubrick παίρνοντας κάποιες ακατέργαστες αλλά ενδιαφέρουσες ιδέες του μεγάλου σκηνοθέτη και τις διαστρεβλώνει μέσα από το "σκηνοθετικό του όραμα" (μπρρρ). Κολλημένος στα παιδικά του χρόνια προσπαθεί να συνδυάσει το 2001:A Space Odyssey με τον E.T., καπελώνοντας με τις ανέμπνευστες ιδέες του το έργο του Kubrick. Προκύπτει κάτι σαν άσχημη μεταφορά του Πινόκιου (ναί, αυτόν με την ξύλινη μύτη εννοώ) επειδή το μυαλό του δεν μπορεί να λειτουργήσει παραπέρα. Όταν ένας απλά τεχνικά καλός σκηνοθέτης προσπαθεί να επιβληθεί ως auter και να αποδείξει ότι σκέφτεται. Το αποτέλεσμα τον ξεβρακώνει και δείχνει πόσο μικρός είναι. Η ταινία δικαίως έχει ξεχαστεί από όλους αν και εγώ ακόμη δεν έχω ξεπεράσει το τραύμα...

10 σχόλια:

  1. Ωραία λίστα, ακόμα καλύτερα τα σύντομα σχόλια που έγραψες για κάθε σου επιλογή.. Δεν με εξέπληξες ιδιαίτερα πουθενά, ίσως να μην περίμενα το high fidelity ΤΟΣΟ ψηλά. Η μόνη που δεν θα έβαζα ούτε στις 50 της δεκαετίας είναι η επιλογή σου στο 18... Εντάξει διαφωνούμε σε ορισμένα αλλά στο ύφος μάλλον είμαστε κοντά --> http://badbeat1.blogspot.com/2009/11/20-5-00s.html
    (μπας και διαβάσει το blog μου και κανας τρίτος loool)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ stalker για τα σχόλια, σου έχω σχολιάσει με λίγα λόγια την λίστα σου (Link)

    Εντάξει, High Fidelity ΕΡΓΑΡΑ! Και το έχω δεί πολλές φορές και κάθε φορά με "πιάνει". Σαν ύφος όντως δεν είναι και το πλέον πρωτότυπο αλλά είναι εξαιρετικά καλοφτιαγμένο.

    Γιατί ρε φίλε? ΤΙ ΕΧΕΙ ΤΟ 18?? Επειδή η καρδιά σου είναι από πέτρα δηλαδή και δεν μπορείς να εκτιμήσεις αυτή τη "ζαχαρένια" ταινία? Χριστούγεννα έρχονται, ξαναδές την!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μ'αρέσει που έχεις συμπεριλάβει Spirited away & Persepolis!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναί, πολύ καλές ταινίες.
    Γενικά Anime δεν μου αρέσουν. Από Miyazaki τα princess mononoke και nausicaa in the valley of the wind δεν μου άρεσαν ενώ το moving castle και το spirited away με συνεπήραν (καλύτερο το τελευταίο εξού και η ψήφος).
    Το Persepolis απλά το θεωρώ από τα καλύτερα κινούμενα σχέδια ever μαζί με το When the Wind Blows. Και τα δύο από κόμικς αλλά εξαιρετικές μεταφορές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. to confessions of a super-hero psaxnw alla den to briskw torrents :(

    epikrotw ti lista, fusika :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ το είχα πάρει από τον αδερφό μου. Ρώτα τον εάν το έχει ακόμη. ΠΟΛΥ ενδιαφέρον είναι, απορώ γιατί πήγε τόσο άπατο! Εντάξει είναι και ντοκυμαντέρ θα μου πείς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν ξέρω αν είναι το χειρότερο της δεκαετίας πάντως σίγουρα ήταν μεγάλη απογοήτευση το Artificial Intelligence!Ωραία λίστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Ανώνυμος: Κοίτα, δεν συγκρίνω με "Meet the Spartans" και τέτοιες ταινίες οι οποίες εξαρχής στοχεύουν σε χαμηλά κριτήρια.
    Για ταινία όμως που υποτίθεται ότι έχει αξιώσεις και πάει για "καλή" ήταν από τα μεγαλύτερα καλλιτεχνικά συντρίμμια που έχω παρακολουθήσει ποτέ στον κινηματογράφο.
    Και μόνο ότι ο Spielberg έθεσε εαυτόν ισάξιο του Kubrick...

    Τέλος πάντων ας μιλήσουμε για τις άλλες ταινίες της λίστας άν θέλεις γιατί σκέφτομαι και την νέα ιεροσυλία που ετοιμάζει ο Stephen (να αμαυρώσει το έργο του Herge μεταφέροντας τον Tintin στο σινεμά) και ανατριχιάζω!

    Εξάλλου, ότι είχα να πώ για την ταινία τα είπα στο άρθρο. Δεν αξίζει να ασχολούμαι άλλο.
    Αν θές να συνοψίσω το έργο σε μιά λέξη-->μαλακία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν εχω δει τα 22, 21, 19, 16, 15, 3.
    25) Τεχνικα αψογη, πειστικη ζοφερη απεικονιση του μελλοντος και ενας εξαιρετικος Μαικλ Κειν.
    4/5: Πολυ καλη

    24) Ειμαι πολυ μεγαλος γαν της Πιξαρ, αλλα η συγκεκριμενη ταινια δε με πολυενθουσιασε. Η ανιαρη καθημερινοτητα της οικογενειας και η κατασκοπικη περιπετεια δινεται ευφυεστατα, αλλα μου φαινεται πως η ταινια στο συνολο της ηταν καπως παιδικη.
    3/5: Καλη

    23) Αλλη μια ανιση ταινια του Βαν Σαντ. Ανυπαρκτοι διαλογοι, ανουσιες σκηνες, κανενα νοημα.
    1,5/5: Μετριοτατη (+)

    20) Η Νο. 1 superhero movie με ενα εξαιρετικο Ledger.
    4/5: Πολυ καλη

    18) Γελιο, συγκινηση, αλλα πολλα κλισε.
    3,5/5: Καλη (+)

    17) 2/5: Απλως ενδιαφερουσα

    14) Το πρωτο μερος το βρηκα απαραδεκτο, αλλα το δευτερο μου αρεσε αρκετα.
    3/5: Καλη

    13) Ουτε και εμενα μου αρεσουν τα ανιμ, αλλα αυτο αποτελει εξαιρεση.
    3,5/5: Καλη (+)

    12) Γλυκο και τρυφερο εργο με υπεροχο soundtrack. Ο Jeunet εχει γυρισει 5 ταινιες μεγαλου μηκους και απο αυτες εχω δει τις 4:
    Delicatessen: 4/5
    Amelie: 4/5
    Ατελειωτοι Αραβωνες: 3,5/5
    Alien 4: 1,5/5
    4/5: Πολυ καλη.

    11) O,τι καλυτερο και πιο αποκαλυπτικο εχει κανει ο Μουρ.
    4/5: Πολυ καλη.

    10) Απο τα γαλλικα κινουμενα σχεδια αυτης της δεκαετιας θα προτιμησω το "Τριο της Μπελβιλ" (4,5/5). Και αυτη μου αρεσε, φυσικα.
    4/5: Πολυ καλη.

    9) Ενα αριστουργημα με εξαιρετικο τεχνικο κομματι: Soundtrack, σκηνοθεσια, σεναριο, ιδεα, ερμηνειες.
    5/5: Αριστουργημα.

    8) Kill Bill Vol. 1 - 0,5/5: Κακη (+)
    Βουτηγμενο στη βια, τους χαρτινους χαρακτηρες, την υπερβολικη σκηνοθεσια και τις σεναριακες αδυναμιες. Του εδωσα μισο βαθμο μονο για τις σινεφιλ αναφορες.

    Kill Bill Vol. 2 - 1/5: Μετριοτατη
    Λιγοτερο βια, περισσοτερη φλυαρια. Στο τελος ο Ταραντινο προσπαθει να κανει ανθρωπινους τους χαρακτηρες του, αλλα δεν τα καταφερνει φυσικα.

    Death Proof - 0/5: Κακη
    Μια απο τις 10 χειροτερες ταινιες που εχω δει. Σαδισμος, φασισμος, απιστευτη φλυαρια-μπουρδολογια, σεξιστικα κρυα αστειακια, αισθητικη βιντεοταινιας δεκαετιας του '80, εξοργιστικο φιναλε.

    Inglorious Basterds - 2,5/5: Απλως ενδιαφερουσα (+).
    Τα δυο πρωτα κεφαλαια αριστουργηματικα, αλλα απο εκει και μετα αρχισα να κουραζομαι. Σεναριακες αφελειες, βια και ενας Μπραντ Πιτ για να γινει μεγαλυτερη η εμπορικη επιτυχια. Στο φιναλε απογειωθηκε παντως. Πολυ εξυπνη (!) η ιδεα του Ταραντινο: μεσα σε ενα σινεμα σκοτωνουν το Χιτλερ. Το σινεμα και η τεχνη ολα τα νικα! Ταινια φτιαγμενη απο εναν ανθρωπο που αγαπαει παρα πολυ τον κινηματογραφο (αν και πολλες φορες τον σκοτωνει...).

    7) Συγκλονιστικο επος με εναν εκπληκτικο Daniel Day Lewis. Η πιο αγαπημενη μου ταινια του Πολ Τομας Αντερσον.
    4,5/5: Πολυ καλη (+)

    6) Match Point - 4,5/5: Πολυ καλη (+)
    Ο Ντοστογιεφσκι και ο Μπεργκμαν σε μια ταινια με σασπενς, οπερα, σεξ με τη Σκαρλετ Γιοχανσον και εγκλημα χωρις τιμωρια.

    Vicky Christina Barcelona - 3,5/5: Καλη (+).

    5) Το THE ROYAL TENENBAUMS δεν το εχω δει.
    The Life Aquatic with Steve Zissou - 3/5: Καλη
    Παραξενη ταινια, με καλες ιδεες, εξυπνο χιουμορ, αλλα δε με αγγιξε οσο περιμενα.

    4) Οσα προσπαθησε να κανει ο Ταραντινο με τα Κιλ Μπιλ τα καταφερε Chan-Wook Park με αυτη την ταινιαρα.
    4/5: Πολυ καλη.

    2) 4/5

    1) 4,5/5

    Lord of the rings 1 - 2/5
    Lord of the rings 2 - 1,5/5
    Lord of the rings 3 - 3/5

    A.I. - 2/5
    Μου φαινεται πως εισαι λιγακι υπερβολικος. Σιγουρα ο Spielberg εναι ξενερωτος και αυτη η ταινια δε με αγγιξε, αλλα δε θα την ελεγα και τη χειροτερη της δεκαετιας.

    Η δικια μου λιστα με τις αγαπημενες ταινιες αυτης της δεκαετιας:
    http://cinema-paradis143.blogspot.com/2010/10/top-20-2000-2009.html

    Η λιστα με τις χειροτερες ταινιες που εχω δει:
    http://cinema-paradis143.blogspot.com/2010/10/20.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η λίστα αυτή είχε γίνει στο πλαίσιο μιας ψηφοφορίας των bloggers για τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας. Τα συνολικά αποτελέσματα είναι εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή