Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

END OF SEASON TWO.

To Sadly Cairo θα σταματήσει για λίγο καιρό (ναι, το ξέρω, πάλι). Δεν είναι τίποτα δραματικό όπως πέρσι, απλά μια προσωρινή διακοπή για κάποιους μήνες. Ένα διάλλειμα.

Φέτος είχε πλάκα, το ευχαριστήθηκα αρκετά το blog. Υπήρχε ανταπόκριση (ευχαριστώ σε όλους) και γούσταρα πολλά άρθρα που έκανα. Τις λίστες για τα 90s (με αποκορύφωμα τα top alternative comics), τα αφιερώματα σε Fellini/ Beatles/ Morrison, τα άρθρα για Wire/ Punisher Max/ Beatles vs Stones και εννοείται το Pop Queens Showdown.

Υπήρχαν και πολλά άρθρα που ήθελα να γράψω και δεν έγραψα. Ήθελα να μιλήσω παραπάνω για κάποια manga και ευρωπαϊκά κόμικς αλλά κυρίως για τα τόσα ντοκυμαντέρ που έίδα μέσα στο 2010 (περισσότερα απ' ότι είναι υγιές). Παλιά, καινούργια, ιστορικά, πολιτικά, ήταν το νέο hobby με το οποίο "κόλλησα" πιο πολύ μέσα στο έτος. Σου προτείνω (καιροί που είναι) τρία πολιτικά: Το The Corporation (για την πολιτική και τον τρόπο λειτουργίας των πολυεθνικών/ καλοφτιαγμένο αν και λίγο μεγάλο), το The Century Of the Self (4 ωριαία επεισόδια για το πώς οι ιδέες του Sigmund Freud επηρρέασαν την διαφήμιση, την κοινωνία και τελικά την πολιτική) και το Zeitgeist Addendum (πάει σε μεγαλύτερο βάθος από το συνωμοσιολογικό πρώτο μέρος και παρουσιάζει ιδέες που άσχετα αν τις κρίνεις ουτοπιστικές ή μη αντικειμενικές, είναι απίστευτα ενδιαφέρουσες).
Όπως λέει και η Naomi Klein στο Shock Doctrine: "Information Is Shock Resistance. Arm Yourself."

Α, χτές βράδυ έκανα και ένα update στην περσινή μου ανάρτηση "ΚΟΜΙΚΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΩΡΑ" όπου στο τέλος προσέθεσα τις τρείς σημαντικότερες κυκλοφορίες του 2010 στα ελληνικά. Ρίξε μια ματιά.

Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους. Υγεία, κουράγιο και αν καταφέρουμε να βρούμε και ελπίδα. Εμείς θα τα ξαναπούμε αν πάνε όλα καλά κάπου στα μέσα του φθινωπόρου του νέου έτους με καινούργια άρθρα. Ευτυχισμένο το 2011!

to be continued...

16 σχόλια:

  1. Kαλη χρονια και χρονια πολλα φιλε King!
    Ελπιζω να μην λειψεις πολυ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "περισσότερα απ' ότι είναι υγιές"
    lol
    δημιουργεις BUZZ γυρω απο το blog κλεινοντας το περιοδικα; κολπα marketing;; :)

    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τι φθινόπωρο και χαζαμάρες; πάρε 5-10 μέρες άδεια να ξελασκάρεις λίγο κι έλα πίσω!

    καλή χρονιά φίλος! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Spiral με εσένα πάμε τελείως αντίθετα, το έχω παρατηρήσει. Κλείνεις εσύ, ανοίγω εγώ, κλείνω εγώ ανοίγεις εσύ. Πολύς συγχρονισμός, κάτι παίζει :)

    Καλή χρονιά σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλή χρονιά ρε, αλλά πάααααααααλι τα ίδια; άραξε ρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. χεχεχε, άμα είναι έτσι να το ξανακλείσω τότε :Ρ

    πάντως σοβαρά τώρα, κάνε τα κουμάντα σου να επιστρέψεις σύντομα. το ζητά ο λαός σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς το παρόν ήθελα λίγο διάλλειμα. Κατά τα άλλα θα δείξει αν και απ΄ όσο ξέρω τον εαυτό μου για φθινώπορο το κόβω. Οι ψυχολογικές μου διακυμάνσεις είναι απόλυτα ρυθμισμένες και συμβατές με τις εποχές του χρόνου :p
    Επίσης είμαι τόσο "κολλημένος"?(μέχρι να βρώ καλύτερη λέξη) που δεν μπορώ να αφήσω έτσι το blog για μήνες χωρίς ανανέωση χωρίς να πώ κάτι (ένα μικρό closure ρε παιδί μου).
    Σημασία έχει να έχουμε μια καλή χρονιά όλοι και τα άλλα θα τα βρούμε.

    @Raggedy Man: Δώσε μια άποψη για το 20th Century Boys, σου είπε τίποτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχω χαζέψει με το 20th Century Boys... Μιλάμε για παθολογική φάση, όχι μαλακίες... Τι μου 'κανες ρε;!;!;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ξέρω, παίζει με το κεφάλι μας ο τύπος. Απλά αποφεύγω πιθανά spoilers και με υπομονή ακολουθώ τους ρυθμούς με τους οποίους μεταφράζεται και εκδίδεται. Είχα πάρει το πρώτο τόμο αρχές του 2009 και όλη η φάση θα διαρκέσει 4 χρόνια. Είμαι στη μέση, μένουν ακόμη 12 τόμοι (δύο χρόνια). Αρρώστια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τελευταία μέρα του φθινοπώρου... Τι λέει, επιστρέφεις ή αρχίδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γάμησε τα...Το παλεύω όμως μπας και προλλάβω να κάνω κανα εξτραδάκι μέσα στις γιορτές ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή